Fight for love

Jag tänker inte ge upp den här gången, jag kommer kämpa för att få det att fungera. Det kommer att bli bra, det är vad vi vill. Vi måste ta alla chanser vi får. Du vet att jag skulle offra allt för dig. Jag är beroende av kärlek, det är nog alla på ett eller annat sätt. Kärlek är något fint, något bra och därför måste jag se den på det sättet - positivt. Du och jag hör ihop, sedan om vi vill få det att fungera så måste vi göra som rubriken säger. Fight for love.

Saknad

Min underbara Fanny åkte till Puerto Rico i lördags, jag fick reda på det i fredags och hon själv i torsdags kväll. Så det kom rätt plötsligt om man säger så. Hon kommer hem på söndag och jag längtar verkligen, saknar henne redan. Jag har kommit på att jag saknar någon mer när denna person är utomlands än om man inte har pratat eller setts på några veckor här hemma. Jag tror att det beror på att jag inte kan prata med denna person när jag vill. Fanny är en av mina vänner som betyder mest, vi finns alltid för varandra. Därför är det jobbigt att inte kunna prata med henne när jag vill eller träffa henne när jag vill. När hon ringde mig i fredags och berättade att hon skulle bort sa hon att hennes syster kanske inte ville följa med för att det kom så plötsligt och för att hon hade planer för lovet redan. Då hade Fannys pappa sagt att Fanny skulle höra med mig om jag ville med! Men sen ändrade Sanna sig, tyvärr, hehe. Jag hoppas verkligen att hon njuter av solen och värmen i alla fall, vilket jag inte kan göra.
 

Random bild från i somras, inte den finaste haha


I natt drömde jag om dig igen

Jag vaknade kvart i tio med ett ryck, trodde klockan var jättemycket. Skönt att jag vaknade då i alla fall eftersom jag ska hinna göra en del grejer innan min sjukgymnast som är halv fyra, till exempel att måla mammas och pappas sovrum. Ska leta upp pappas snygga målarjeans nu efter frukosten och sen är det bara att kötta på. Ikväll blir det mys med lite brudar! Ser jag fram emot.


1820

Har inte haft tid och orkat uppdatera tidigare idag. Men idag har jag handlat tyg och klätt om två pallar. Jag har också träffat fina Ida. Hon och Lisis åker till Åbo ikväll, sårad Sofia. Dock kommer de hem imorgon kväll, tackar gud för det. Jag har fikat två gånger, hembakat båda gångerna. Först mammas hembakade semlor och sedan Idas mammas hembakade morotskaka. Yummie! Kommer bli en riktig tjockisvecka det här, det känner jag på mig! Men mycket kul kommer också hända, jag och Ida planerade lite grejer idag när vi sågs. Ser fram emot veckan! Ikväll blir det solsidan igen, äntligen. Skriver efter det om jag har något intressant att skriva om.


I'm in tha house

Hemma efter en ganska lyckad kväll, som bjöds på mycket dans och sång. Härligt folk fanns massvis av! Två av dessa firades vid tolvslaget eftersom de fyller år idag. Jag och Ida testade också på något nytt, vodka med mjölk och o'boy! Gott? Nej, inte enligt mig så det är ingenting jag rekommenderar. Ida tyckte dock att det var gott. Smaken är som baken helt enkelt. Ja men kvällen var hur som helst rolig och skön! Nu blir det lite skypeande och sedan sängen.

Förresten så blev tiden på förra inlägget knas. Det står att jag publicerade inlägget tjugo i sju, vilket inte stämmer. Hade klippt in låten i ett utkast och skrev sen texten i det utkastet. Inlägget publicerades typ tjugo över åtta. För er som bryr sig.

Taggelito

Då var man färdigfixad och redo för utgång! Ikväll blir det i bromma, ska bli skoj. Drar iväg med snygga Ida alldeles strax. Får se om jag slänger in något när jag kommit hem. Ha en trevlig lördagskväll allesammans!


Tjugosjätte februari

Nyduschad Sofia, fräscht! Dagen blev inte lika fin som den började. Vädret syftar jag på. Det var ju jättefint väder i morse men under bussresan till vällingby på tio minuter, hade solen hunnit gå i moln. Segt! Kallt blev det också. Men här sitter jag nu, inne i värmen. Hur som helst så blev det bara en blus från gina idag, sprang runt och letade överallt men det var allt jag hittade. Det som var fint fanns ju inte i rätt storlek. Självklart inte. När man precis fått sitt barnbidrag och är skittaggad på att shoppa loss så hittas ingenting. Så brukar det vara för mig. Men Lisa är så mysig att umgås med så jag hade trevligt ändå. Såhär mysig är hon till och med:



Today is a beautiful day

Tjubaduba! Sticker iväg en sväng till byn med fina fina Lisa alldeles strax. Imorse vaknade jag halv tio, perfekt tid. Då kom nämligen mamma precis hem efter att ha varit och handlat på coop, vilket betyder att jag fick en otroligt god frukost med gott bröd och massa frukt. Mumma! Medans jag och pappa höll på att ta bort tapeten i deras sovrum bakade mamma semlor. Har precis tryckt i mig en supergod semla och kaffe. Satt i uterummet (äntligen) med mamma och pappa och fikade. Hur mysigt och fint som helst! Skriver något roligare när jag kommer hem!
 
Vem sa något om fakeleende?

Gossip girls

Nu är bildanalysen inskickad! Förklarade i mailet att jag inte är klar med den än utan bara skickade in den nu för att det var deadline, vilket stämmer. Orkar inte lägga ner med energi på den nu för stunden! Ikväll har jag ätit god middag med familjen och sedan skrivit bildanalysen och skypeat med lite folk. Trevligt! Men annars då? Jo, jag stör mig så fruktansvärt mycket på folk som sprider saker som man säger. Vissa saker är privata och jag känner ibland att det kanske är bättre att hålla sådana saker för sig själv. Men ändå inte, man vill ju kunna prata med någon om det. Jag är bara så trött på att känna att man inte kan lita på folk. Veta att det man säger inte kommer stanna mellan den jag säger det till utan att den sen kommer sprida det vidare. Så kommer någon "jag hörde att...". Orkar inte med sånt. Men ni som läser det här, ni kan väl i alla fall tänka på det.
 
Nu blir det sängen och tv, sen ska jag sova. Blir tidigt ikväll. God natt!

Shame on me

Hemma från skolan och en sväng till Vällingby med bästa Alexandra. Skoldagen var seg men chill, bara mentorstid och matte. Jag hatar att vi har så långa lektioner, typ tre timmar långa. Det är inte kul och jag klarar inte av att vara koncentrerad under den tiden. Som idag på matten, jag pratade lite med min mattelärare en stund men annars gjorde jag bara 6 uppgifter. På nästan tre timmar. Fy skäms! Innan lektionen sa jag till och med att det är så onödigt att gå på lektionerna om jag inte ens gör någonting. Och så sa jag att nu, den här lektionen, skulle jag allt jobba! Men så blev det inte. Jag måste verkligen skärpa mig på den punkten för att det resulterar bara i att jag kommer efter och då måste plugga jättemycket hemma. Viktigt att jag inte tappar något betyg också. Så jag får rycka upp mig! Annars då? Jo tack, det är fint, lovet har ju precis börjat! Woop woop. Så skönt! Bildanalysen ska in senast 23:59 ikväll så om jag inte gör klart den nu inom ett par timmar får jag sitta inne ikväll och göra klart den. Löka Sofia, löka!

2012

Jahapp, nu finns ingenting i kameraalbumet på min kära iphone. Tomt. Bara för att jag fick damp och förde över allt till datorn. Ångrar nu men men. Bildanalysen, suck säger jag bara. Samma gäller matteläxan. Mitt huvud är liksom helt tömt på energi, jag har ingen ork att göra något. Skiter i pluggandet nu, bildanalysen får jag ta tag i imorgon efter skolan. Och min underbara mattelärare förstår att jag inte orkat. Sitter bara framför datorn nu och stirrar och lyssnar på spotify. Spotify är en gudagåva. Snart blir det sängen och något kult på tvn. Min natt kommer bli skön.

Jag orkar bara inte

Orkar inte med bildanalysen. Orkar inte plugga. Orkar inte skolan överhuvudtaget. Orkar inte med min hy. Orkar inte med mitt hår. Orkar inte med min garderob. Orkar inte med vädret. Orkar inte med kylan. Orkar inte med snön. Orkar inte att jag missade OC. Orkar inte att jag råkade ta bort fina bilder från iphonen. Orkar inte med skenan. Orkar inte med mitt knä. Orkar inte med min hosta. Orkar inte tömma diskmaskinen. Jag orkar bara inte.

Dagen i fyra fina bilder


This place about to blow


I wanna bom bang bang with your body yo

Hejsansvejsan, läget i stugan? Kom precis hem från skolan, fick sluta direkt efter tyskaprovet så jag slutade vid halv två. Gick rätt bra, tror jag. Skönt att få sluta tidigt i alla fall! Skoldagen har varit rätt trevligt, mycket skratt som vanligt. Idag tack vare talking Tom, den söta lille kissen som finns i min iPhone. På SO-lektionen gick mycket tid och energi åt honom, och åt att snacka om pruttar. Vilka som är skönast och vilka som luktar äckligast. Jag fick lära mig att om man äter nyttigt luktar pruttarna äckligt och om man äter onyttigt luktar de inte alls. Lite onödigt kunnande sådär. Nu blir det att tappa upp ett bad och bara ligga och njuta ett tag med inpackningar och sånt. Ska bli nice! Efter det blir det plugg... OC först såklart! Skriver senare, puss puss

Utan dina andetag

OC tittandet är klart nu och jag har precis skrivit ut ett repetionshäfte inför tyskaprovet imorgon. Dags att plugga igen då. Kul. I skolan var det såft på bilden eftersom jag hade med min laptop, en termos med te och lite mörk choklad. Idrott, lunch, svenska. Såft på svenskan också eftersom jag och mina coola brudar mest satt och sjöng Utan dina andetag med Kent. Grym låt för övrigt med galet fin text. Den plus massa andra sköna låtar spelas nu som "hjälp" till mitt pluggande. Te för halsen ska fixas! Host host.


Home sweet home

Hemma efter ännu en skoldag. Började med att gå igenom alla dessa saker vi har till den här veckan. Sedan på engelskan fick vi först tillbaka proven och jag var ett poäng ifrån mvg, 113/120. Ett poäng! Efter det kollade vi på en film, The Hills Run Red. En skräckfilm, vilket jag inte är ett stort fan of. Men den var för orealistisk så jag slipper nog mardrömmar. Teknikprovet efter lunch gick rent ut sagt åt helvete. Jag visste att det inte skulle gå så bra men att det skulle gå såhär dåligt trodde jag faktiskt inte. Bara att hoppas på det bästa! Kind of... Nu är det plugg som gäller resten av dagen. Har i och för sig en paus nu när OC visas på femman. Har blivit beroende av det efter förra veckan då jag kollade på det varje eftermiddag. 15-16, lite halvdålig tid när man går i skolan. Men jag spelar in halva innan jag kollar så att jag kan spola förbi alla reklamer. Smart va?

Imorgon är en ny dag

Nu ligger jag i sängen igen då, med en termos med te i knäet. Jag är konstant torr i halsen och hostar därför med jämna mellanrum. Jag hatar det, det tar så mycket energi! Med tanke på att jag haft ett par helvetesnätter med hosta och skit (inte bajs dårå, haha) så har jag laddat på med en termos med te. Tänkte att det kan vara bra att ha när man vaknar av hosta och har riktigt jävla ont i halsen. Lite mysigt är det faktiskt också, hihi. Ska börja släcka ner nu occh försöka sova. God natt!

Fina vänner

Kom hem för ungefär en timme sen efter att ha varit med underbara Fanny och Oskar. Visste inte att han också skulle vara där men det var en glädjande överraskning! Vi satt i soffan och pratade om massa saker som hänt under den senaste tiden. De hade bakat chokladbollar också, som var supergoda. Sötaste paret alltså, de kommer hålla ihop väldigt länge (om inte hela livet). Mysigt var det i alla fall och det är så skönt att kunna umgås med båda två utan att det ska bli stelt, som det kunde vara i början av deras förhällande då de var på varandra hela tiden. Haha. Resten av kvällen kommer bestå av plugg, middag och solsidan. Farfar är här förresten, han gillar att bjuda in sig själv på middag och fika, hehe. Men det uppskattas!


Söta i Thai

1025

Idag är det fint väder igen, love it. Skriver ett inlägg från mobilen nu nät jag tagit en liten paus i pluggandet. Imorse vaknade jag halv åtta tack vare min hosta. Jag är fortfarande inte frisk, nu har jag inte ont i halsen längre men däremot hostar jag mycket och snorar på. Idag ska jag i alla fall ut en sväng till stan och sedantill Bromma för att mysa lite hemma hos Fanny. Ska bli skoj! Får försöka smita ut när mina föräldrar inte märker, de kommer aldrig tillåta annars. Igår såg jag The Wolfman med familjen, mysigt! Dock var filmen dåligt gjord men själva storyn var bra. Efter den filmen såg vi på någon gammal och halvrolig komedi på femman. Ingen höjdare direkt. Efter några tappra försök att slå mitt highscore på fruitninja släkte jag lampan och somnade vid tolv. Rätt skönt. Nu är det dags för mig att återgå till pluggandet. Skriver något ikväll!

Jag vill känna att jag lever


Så himlans kul

Denna dag har hittills spenderats med min underbara familj och kvällen kommer också spenderas med dem. Vid tretiden åkte jag till Äntligen hemma mässan i Kista och gick runt där i någon timme. Hade mycket högre förväntningar på mässan! Det var mest byggsaker som fanns där, inte så mycket inredning, vilket jag åkt dit för att se. Ingenting blev köpt, dock fick jag lite inspiration och idéer. Efter mässan stack Kalle ut med pappa och övningsköra och under tiden lagade jag och mamma en god middag. Vi sjöng förfärligt till musiken på radion, dansade, visslade och flummade. Jag och min mor, vi har så himla kul tillsammans! Samma humor, samma allting. Nyss hade jag en väldigt långvarig skrattattack, likaså mor. Vid middagen påpekade mamma att Kalles byxor var lite för korta och en "Stig-Helmer varning". Efter det när jag och hon stod i köket och plockade undan så la jag märke till att hennes byxor också var för korta. Det var så allt började. Sen spårade det lite när jag visade anledningen till att mina strumpor är uppdragna över mina (något förkorta) leggins. Vi grät floder. Snyft.


Finare är svårt att hitta


Åh vad jag tycker om dig


För att jag älskar dig

Idag vaknade man tidigt, klockan åtta! Kan bero på att jag somnade vid tolv igår efter en lugn och trevlig kväll med finaste Ida. Kan också bero på att jag var hemma i veckan från skolan och låg och halvsov hela dagarna. Rätt skönt att vakna så tidigt idag i alla fall, vädret är underbart - men helt sjukt kallt! -20 var det sist jag kollade. Bläää. Härlig morgon uppe i köket med mamma och pappa, lite småprat, skratt och god frukost. Danskt rågbröd, bland det godaste som finns! Lugna favoriter spelades i radion med mysiga låtar. En del som får en att tänka till lite. Nu står plugg till noprov på schemat... Hata, hata, hata. Elekriskt energi, jag bryr mig inte ett skit om det. Men plugga måste jag göra.
 

Bara för att jag saknar det


20110218

Nu ska jag börja blogga här istället! Finns knappt några namn tillgängliga på bloggar när man heter som jag gör, Sofia Petersson. Riktigt svennebanannamn. Men nu fick det bli mitt vackra förnamn plus mina ännu vackrare mellannamn.


RSS 2.0